Min absoluta favoritsysselsättning på hösten är svamp plockning. Jag har plockat svamp sedan jag var pytteliten. Mamma och pappa var mycket ute och plockade och jag fick följa med innan jag kunde gå. Det är så himla rofyllt och jag fyller på mitt livsbatteri till brädden.

Som en sann svampälskare så har jag mina ställen i hemligt förvar och flera ställen har jag ärvt av mamma och jag är helt säker på att hon är med mig när jag åker dit.

I veckan som gått har min svamptork gått för högtryck och burkarna börjar trängas i mitt skafferi. Men fler lär det bli för jag kan inte låta bli att plocka skogens guld och så får jag ju också anledning att använda de fina gamla bygelburkarna. Den torkade svampen använder jag sedan hela året fram till nästa höst till goda soppor, såser och i grytor.

Jag brukar ge bort lite också och det brukar alltid vara uppskattat.

Den gröna plåtburken ligger mig extra varmt om hjärtat. Den har jag fått av min svärfar. Den minns han sedan han var liten. Den användes i det forna Östergrenska hemmet som kaffeburk. Det kan man nästan förstå när man ser hur härligt sliten den är. till och med färgen har slitits bort.

Tack för alla fina kommentarer om biobänken i tidigare inlägg både här och på fb och mejl. Det värmer extra mycket ska ni veta.

Imorrn står jag och säljer på höstmarknaden på hembygdsgården i Hamrånge. Välkommen dit mellan 11-15.