Barndomsminnen är oftast inte de storslagna upptrissade, tillrättalagda, påkostade semestrarna utan de små enkla äventyren. I allafall om man frågar mina egna vuxna barn och mina egna minnen för den delen.

Kanske blev det en sån dag igår för grannjäntan Edit sju år. Vi umgicks igår medan hennes föräldrar jobbade och påhitten blev en aningen begränsade av regn. Men min vana trogen åkte vi till skogen med hundarna och där plockade vi och åt smultron, hittade kantareller och kollade om hallonen börjar närma sig färdig.

Vi åkte till Ockelbo och köpte lunch som vi åt i bilen på Wijträdgårdar. Med regnet piskande på rutan tittade vi på de stackars trädgårdsmästarna. Vi besökte också ett loppis och Edit hittade presenter. Vi avslutade dagen med glass och bestämde att vi senare i sommar ska vi plocka hallon och fika, och hon vill hjälpa mig och baka och sova över hos oss. Och det är ju ingen påkostad historia eller hur?

Nu ska jag ta mig an tisdagen!