Men oj vad roligt det har varit idag. Jag har varit på hembygdsgården på kurs i växtfärgning som avslutas imorgon. Det har ju varit lika mycket kemi som biologilektion. Vad jag har lärt mig om olika växters färgpigment. Vi har bland annat färgat i stenlav, hundkex, björk, lök, krapp och i ett pulver av mald lus från kanarieöarna som ger en blodröd färg och indigo som färgar garnet gulgrönt i badet men så fort det kommer upp i luften så oxideras garnet och blir blått, superfint.

Här kommer lite bilder från dagen.

Här står Mona min granne och hanterar pinnarna som hon inte gjort annat

Torkning efter första badet

Fika med fina omgivningar på hembygdsgårn

Mona och Birgitta hänger upp de första från lusbadet (Koschenill)

Anna färgar i indigo med instruktioner av Anita till vänster, denna makalösa kvinna kan allt om det mesta hon

Det gröna blev väldigt snyggt

Här står jag tvåa från vänster och tvättar garn från ett bad i löksskal

Här står hela glada gänget med alla fina härvor

Jag är så glad att jag fick vara med!