Efter gårdagkvällen längtar jag till lördagen. Jag har ju fått den äran att få vara med på ljusstöpning i den gamla skolan här i byn. Det var ett kul gäng med damer som träffades och vi knöt vekar och klippte och formade hönsnät till tjusiga kronor. Det var väl tur att de flesta har varit med i flera år och var riktiga proffs så jag fick all hjälp jag behövde.

Hela lördagen kommer att gå till stöpningen och därför kommer jag att ha stängt i butiken.

Förra vintern budade jag hem från tradera gjutformar för ljus i bleckplåt. Det är snygga som de är egentligen men jag tänkte ta med några för att prova hur det funkar, det är små hål i som man ska trä igenom vekgarnet och sen bara att fylla med stearin.

Mitt ljusförråd behöver fyllas upp!

Tänkte ta med några formar också och fylla, tänkte ha dessa på julbordets dukning.

Äntligen fredag hörrni!